Vědecká příprava pro Zubní lékařství

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sociálních studií, ale pod Lékařskou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

BOŘILOVÁ LINHARTOVÁ Petra KŘIVÁNEK Jan BUCHTOVÁ marcela DANĚK Zdeněk BRYŠOVÁ Alena LIPOVÝ Břetislav FOROSTYAK Serhij GAJDZIOK Jan VRANKOVÁ Zuzana CVANOVÁ Michaela KRATOCHVÍL Tomáš VACULÍK Martin HROMČÍK Filip IZAKOVIČOVÁ HOLLÁ Lydie

Rok publikování 2020
Druh Učební texty, pomůcky
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Popis ýukový materiál je určen pro studenty Zubního lékařství, kteří absolvují předmět Vědecká příprava pro Zubní lékařství. Cílem předmětu je rozšířit obzory studentů na poli vědeckých pokroků v oboru Stomatologie a oborech s ním úzce souvisejících, motivovat studenty a posílit jejich vědecké ambice, a položit základy pro jejich postgraduální studium a vědeckou kariéru. Pedagogické dílo je souborem přednášek rozdělených do 5 bloků: Úvod. Základy metodologie při vědecké práci, Úrovně důkazů v Zubním lékařství, Metodologie klinického hodnocení (ne)jen pro zubní lékaře, Dotazníky a psychometrika, Úvod do biostatistiky Genetické asociační studie a orální mikrobiom Lipoxiny a resolviny v léčbě parodontitidy, Využití nanovlánek k aplikaci bioaktivních látek v rámci prevence onemocnění dutiny ústní, Obstrukční spánková apnoe (nejen) u dětí z pohledu zubního lékaře & ortodontisty, Vrozené vývojové anomálie orofaciální oblasti, Výzkum a vývoj moderní orální lékové formy, Mukoadhezivní filmy určené ke krytí defektů sliznice dutiny ústní, Nádorové onemocnění hlavy a krku – klinické studie, terapie, mikrobiom, 3D Virtuální plánování a rekonstrukce dolní čelisti Moderní metody při studiu vývoje a udržování vitality zubu, Odontogeneze – využití alternativních modelových organismů Translační výzkum v biologických vědách: výzvy a možnosti.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.