Informace o projektu
Ochrana datových toků ve sdílených dopravních prostředcích

Informace

Projekt nespadá pod Fakultu sociálních studií, ale pod Právnickou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
CK03000040
Období řešení
1/2022 - 12/2024
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Právnická fakulta
Spolupracující organizace
Vysoké učení technické v Brně
Institut mikroelektronických aplikací s.r.o.

Projekt reaguje na stále intenzivnější proces digitalizace dopravních řídicích systémů i samotných dopravních prostředků a měl by poskytnout nástroje k zajištění odpovědnosti uživatelů za současného zachování vysoké úrovně ochrany sdílených a zpracovávaných dat, zvláště pak osobních údajů. Na významu této oblasti přidávají i současné tendence nejen v komerčním sektoru upřednostňovat sdílení dopravních prostředků v rámci svých aktivit. Projekt má za cíl svými výstupy přispět jak na úrovni koncepční, tak v podobě technické, pomocí funkčního vzorku konkrétního hardwarového řešení poskytujícího vysokou úroveň ochrany v rámci digitalizace sdílených dopravních prostředků a autentizačního software. Koncepční stránka je zajištěna vytvořením doporučení technického i právního rázu.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  11 – Udržitelná města a obce

Publikace

Počet publikací: 6


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.