Informace o projektu
Za hranice bezpečnosti: role konfliktu v posilování odolnosti (CoRe)

Informace

Projekt nespadá pod Fakultu sociálních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Logo poskytovatele

Projekt CoRE je definován jako problémově orientovaný výzkum vztahu mezi odolností (resiliencí společnosti) a konfliktem v české společnosti. A to v reflexi na bezprecedentní válečnou situaci na Ukrajině a na soudobé klimatické, energetické či migrační krize. Podmínkou pro tak komplexní výzkum je propojení excelentních skupin vč. ERC nositelů, rozvoj a internacionalizace výzkumného týmu, zajištění materiálních podmínek a intenzivní zapojení do evropského výzkumného prostoru (internacionalizace).

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  5 – Rovnost mužů a žen Cíl udržitelného rozvoje č.  8 – Důstojná práce a ekonomický růst Cíl udržitelného rozvoje č.  10 – Méně nerovností Cíl udržitelného rozvoje č.  13 – Klimatická opatření Cíl udržitelného rozvoje č.  16 – Mír, spravedlnost a silné instituce

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.