Celková koncepce a architektura systému řízení zátěže TK04020195-V3

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sociálních studií, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

MAMULA Ondřej MÜLLER František STŘELEC Martin KASL František OUJEZSKÝ Václav PITNER Tomáš MLÝNEK Petr MIKULA Aleš ŘEŠITELSKÝ TÝM ČEZ  ŘEŠITELSKÝ TÝM EG.D  ŘEŠITELSKÝ TÝM PRE 

Rok publikování 2023
Druh Účelové publikace
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta informatiky

Citace
Popis Tato výzkumná zpráva navrhuje kombinaci technologií a řešení pro nový systém řízení zátěže a tarifů, který nahradí opuštěný systém řízení zátěže prostřednictvím HDO. Architektura navrženého systému řízení zátěže může být značně rozvětvená, může se skládat z mnoha komponent, které přesahují perimetr systémů AMM, a může v různých částech využívat širokou škálu komunikačních technologií. Součástí dokumentu proto je i analýza komunikační vrstvy a rozbor vhodných řešení. Koncepce předpokládá uplatnění P2P komunikace mezi koncovými prvky a centrálním ICT, nicméně je otevřená funkční a technologické hierarchizaci a možnosti část úloh decentralizovat. Navržená koncepce formuluje funkční požadavky na další dílčí řešení vyvíjená v projektu DeCoDiS a stává se tak zastřešujícím dokumentem pro koordinaci vyvíjených komponent.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.