Informace o projektu
Media Art Live Archive: Inteligentní rozhraní pro interaktivní zprostředkování kulturního dědictví (MediaArtLiveArchive)

Informace

Projekt nespadá pod Fakultu sociálních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Logo poskytovatele
Kód projektu
TL02000270
Období řešení
1/2019 - 12/2022
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Filozofická fakulta
Spolupracující organizace
Vysoké učení technické v Brně

Projekt reaguje na dynamické změny v oblasti archivní a muzejní praxe způsobené digitalizací archiválií. Zkoumá potenciál využití strojového učení a hlubokých neuronových sítí při analýze digitálního archivu audiovizuálních děl (dále AV díla) a možnosti inteligentního rozhraní pro interaktivní zprostředkování kulturního dědictví.

Zvolený způsob zpřístupnění digitálního archivu AV děl reflektuje současné trendy v digitální kultuře a rozvoj digitálních humanitních věd. Soustředí se na využití vizualizace dat, informačního designu, designu interaktivního rozhraní a na gamifikaci práce s archivem s cílem zprostředkovat jeho obsah způsobem, který přispěje k lepšímu porozumění archivovaným dílům ve vzájemných vztazích a současně ve snaze přispět k posílení zájmu širší veřejnosti o mediální umění jako významnou součást kulturního dědictví 20. (a 21.) století.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura

Publikace

Počet publikací: 41


Předchozí 1 2 3 4 5 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.