Informace o projektu
Interdisciplinární podpora etiky výzkumu (INSURE)

Informace

Projekt nespadá pod Fakultu sociálních studií, ale pod Lékařskou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Logo poskytovatele

Cílem projektu je vytvořit plně profesionální systém podpory etiky výzkumu na člověku pro vysoké školy a výzkumné organizace, u nichž hlavním znakem tohoto výzkumu je rozmanitost témat, a tudíž i různorodost etických aspektů. Tento systém podpory je založen na interdisciplinárním týmu odborníků, kteří se aplikovanou etikou dlouhodobě zabývají a mají zkušenosti s posuzováním výzkumných projektů. Systém podpory bude kromě etických aspektů zahrnovat i aspekty právní včetně ochrany osobních údajů dle GDPR a také oblast tzv. vědecké integrity, neboť všechny tyto roviny výzkumu jsou vzájemně provázány a nelze je od sebe oddělovat. Výstupy projektu (manuály, guidelines, příručky, tematické zprávy, workshopy) budou určeny jednak výzkumníkům samotným, ale i grantovým agenturám, managementu výzkumných organizací a členům etických komisí.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura Cíl udržitelného rozvoje č.  16 – Mír, spravedlnost a silné instituce Cíl udržitelného rozvoje č.  17 – Partnerství ke splnění cílů

Publikace

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.