Středoškolská odborná činnost - pro školitele 2024/2025

Do 15. března 2024 běží registrace do projektu SOČ. Prestižní víceoborová soutěž pro žáky a žákyně středních škol, nabízí akademickým pracovníkům a doktorským studentům možnost přihlásit svá témata a vést jednotlivce z řad středoškoláků k obhajobě.

19. 2. 2024

Bez popisku

Středoškolákům se naskýtá možnost nahlédnout do vysokoškolského studia a vypracovat vybrané téma, které bude obhajovat před odbornou porotou. Na vás je toto téma vymyslet a seznámit studenta či studentku s pravidly práce s odbornou literaturou, citováním a celým procesem vědeckého či technického myšlení.

Více informací o soutěži vám poskytne prezentace Masarykovy univerzity ve spolupráci s JCMM. V prezentaci naleznete také podrobný manuál pro školitele "Jak na SOČ" (e-book), který vás provede průběhem SOČ a zodpoví vám otázky ohledně financování, nákladů a povinností školitele či školitelky SOČ.

Pojďte se podílet na rozvoji, samostatnosti a prezenční dovednosti našich, snad, budoucích studentů a studentek FSS. Přihlašujte svá témata do 15. března 2024 a otevřete středoškolákům cestu k vědecké kariéře!

Registrovat se

Harmonogram 47. ročníku 2024/2025

  • Přihlašování témat školiteli 1. února 2024 – 15. března 2024
  • Přihlašování studentů k tématům, psaní motivačních dopisů 1. března 2024 – 25. března 2024
  • Školitelé si vybírají studenty, s nimiž chtějí spolupracovat 1. dubna 2024 – 12. dubna 2024
  • Vyhlášení podpořených témat 15. dubna 2024

SOČ je Středoškolská odborná činnost - od roku 1978 každoročně pořádaná celostátní soutěž odborných prací talentovaných studentů českých středních škol. Oficiálním vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

JCMM je jihomoravským partnerem SOČkařů. Poskytujeme finanční dotace na SOČky jihomoravským středoškolákům, propojujeme školitele a studenty. Jsme tým odborníků, kteří každý den usilovně pracují na tom, aby jižní Morava byla krajem kvalitního vzdělávání – od mateřské školy až po školu vysokou.

Dotazy a informace: 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.